The Kickass Rule

We are all chasing shadows, aren't we?

Drop some comments
Di 'Story' kan oleh : El Saturday, July 23, 2011 tepat kul 2:25 PM 16 Comments

Hello para lelaki-lelaki bujang & gadis-gadis hot sekalian. Sihat tak? Mesti tak sihat kan. Sebab tu korang baca entry ni. Even aku tau takde kaitan, tapi buat-buatlah macam ada kaitan. So, ada benda sikit nak kasi tau nih. Masa kat matrik sampailah masuk U, aku satu-satunya guy yang berpunya antara member-member. So, aku selalu ditanyakan soalan atau request macam "Ajar la camne nak tackle awek", atau " Macam mana kau mintak couple awek kau dulu?". For goddamn sake, aku tak pernah jawab soalan tu,and takkan try mengajar orang couple. Salah satu reason nya adalah couple tu tak baik. Boleh melalaikan and mengganggu emosi and study (aku takpe, couple ke tak couple study kiok gak) . Tapi main reasonnya adalah disebabkan satu syndrome yang dinamakan: akusendiripunselalukenarejectmacammanenakajaroranglainmengorat?


So kawan-kawan, sori sebab tak dapat penuhi request korang. Aku pun still belajar lagi ilmu ni. But no worry, aku bagi tips sikit supaya korang tak mudah di'frust'kan oleh kaum perempuan yangbajetbagus. Aku bagi setakat yang aku tau jelah, based on experience. Haa, jangan main-main. Bukan nak mintak kerja je nak experient. 



Dalam arena pengoratan nie (suka-suka je aku buat perkataan sendiri) biasalah kalau kena reject. Sape tak frust kalau kena reject kan? Kalau dah kena reject buat apa lagi, senyap jelah tak bercakap. Takkan main dota plak kan. Cuba fikir balik kenapa korang kena reject? And lepas fikir tu fikir sekali lagi. And lepas fikir kali kedua tu baca ayat ni:  TAK SEMUA GIRL KAU BOLEH TACKLE, TAU TAK?
Kalau usha girl yang 80% kemungkinan takkan terima korang memanglah takkan jadi. So, macam mana girl yang tak boleh usha tu?



Girl yang berpunya

Ini aspect paling penting. And aku nak ingatkan semua guys to never EVER EVER EVER mengorat awek yang dah berpunya. Bukan sebab aku kesian kat pakwe dia. Not at all. Selalu aku jumpa, bila orang kata girl tu ada bf, dia akan cakap, "Lantak pi la dia ada bf ke tak. Orang kawin pun boleh cerai inikan lagi couple"
I tell u what dude. This type of girl will never be your jodoh. (taktau jodoh bahasa omputeh apa). Why the hell is that?
  • Girl biasanya sangat setia, more than guy. So, jangan lah harap dengan sekadar ayat korang boleh immediately putuskan relationship dorang. 
  • Ada yang kata sanggup tunggu sampai awek tu putus. Sanggup ke korang tunggu setahun sampai dorang betul-btul putus? (average masa girl couple setahun, campur putus & sambung balik...duh). Bila dorang dah putus pun lom tentu lagi dia nak kat korang.
  • Kata lah girl tu ada bf, and dia dah tangkap cintan dengan korang sampai dia sanggup break up dengan bf dia. Korang rasa camne. Bangga? Wrong. Korang patut risau. Yelah. korang nak ke girlfren yang curang? Kalau dengan bf dia pun dia sanggup putus sebab korang, apa lagi dengan dengan orang lain? Korang bukan hensem sangat pun.
So, selalu aku buat camni. Bila nampak awek cun, wah try usha jap. 
[aku | girl]

"Hai"
    "Hai"
"Buat apa tu?"
    "Online je"
"Cuti nie tak gi mana-mana ke?"
"    Tak. Kamoo?"
"Tak kot. Tak kuar gi dating ke?" (ayat nak baek)
........... (tunggu jawapan. kalau dia kata 'mana ada bf' baru boleh carry on)........

"BF busy. Dia tengah keje" 

"Ok lah, ada hal sikit nie. Bye"

   [Hilmi is offline....]






Girl yang baru lepas clash
Seriously, just dont try this girl. Bukan dont try this girl at home. No no no. Jangan usha awek nie. Sebab ikut experient aku, girl yang baru lepas clash belum stabil emosinya. This time korang akan rasa yang dia layan korang baik gila. Sebelum ni takpernah reply mesej, tetiba malam ni dia call. Then ajak kuar tengok movie, and tak kurang jugak mengadu pasal frust dengan ex dia. Korang pun mula lah "Ala, u lupakan je dia...takpe, I kan adeee....". And guess what? Tak lama pun dia layan korang baik-baik. Lepas tu suddenly tak reply mesej n xanswer call dah. Bila tanya dia kenapa camtu, dia jawab dia jawab takde pape. But u know she has changed. Why the Hell is that happened? 

Well, maybe masa dia layan korang baik-baik and ajak kuar tu korang dah rasa dia minat kat korang and probably nak couple dengan korang. U are damn wrong. Dorang tengah frust and lonely lepas breakup. Lain dengan laki, bila dah putus rasa free gila. Tapi girl rasa sangat lonely and try cari pengganti sementara. And sebab nak sangat lupakan ex dia, dia macam under consciousness, flirting with guys. Time tu lah dia berbaik-baik dengan guy lain so that boleh lupakan ex dia and hilangkan loneliness. Then dah lama, dia akan
  • Jumpa orang lain yang lebih menarik and jadi bf baru dia
  • Berbaik semula dengan ex-bf dia
  • Dah lupakan ex dia and enjoy hidup dengan kawan-kawan n family dengan tagline didada; I'll never trust men again. (yeah, right =,= )
bila either these scenario happen, dia akan tinggalkan korang tertonggeng sorang-sorang. 





Girl yang suka-suka chipsmore
Kadang-kadang bila kenal sorang girl ni, ada satu hari dia layan sms, balas guna ayat manja-manja. Then esoknya tak reply. Esoknya lagi dia call tanya khabar. Then esoknya plak korang call dia bagi macam-macam alasan. Nak iron baju lah, bateri low lah. Nak mandi lah, (padahal masa call tu pukul 1 pagi). And buat korang rasa nak bertanya dalam hati ala-ala drama Korea " Dia suka ke tak kat aku?"
Kenapa dia camtu?
  • Dia ada minat lelaki lain. Kira wave effect la. Bila guy tu layan dia baik, dia tak layan korang. Bila dia tengah bengang laki tu tak reply mesej atau nampak guy tu dengan girl lain, dia call korang and and manja-manja, making u dumbass guy as a substitute.
  • Dia ada bf, tapi diag tak bagitau. Then ada time they both gaduh, girl tu akan cari korang. Probably akan buat korang just sebagai skandal atau spare part guy.
  • Dia bertarik tali dengan korang. Maybe sebab korang yang terlalu jual murah. Girl is like a shadow, bila kita datang, dia lari, bila kita lari dia datang. 



Girl yang suka kat semua
Sometimes bila kenal dengan sorang girl ni, dia layan kita baik sangat. Respon dia macam sangat manja, almost telling us that she like us. Contoh bila korang komen kat gambar FB dia
 "Wahhh...comelnya pokok belakang awak tu"
"alaaaa....jahatnya awak nie :'( "
Selalu jumpa tak? Macam comel kan respon dia? Last-last dapat tau dia cakap manja camtu kat semua guy. 
Atau sometimes tetiba girl ni post kat wall FB korang. Dah hepy gila nie. Eksaited yang amat. Tak sabar nih nak write balik kat wall dia. Then bila nak write kat wall dia plak, nampak kat something yang tak berapa nak best. Mak aii, ramainya laki. Ayat nak mesra-mesra lagi tu. Atau, bila korang ambil gambar dengan one girl and korang simpn and siap print gambar tu. Rasa rindu je bila tengok gambar dia. Tapi on the other side, dia ada berlambak lagi gambar dengan guy lain dalam fb. Sampai tak perasan pun pernah amik gambar dgn korang. So, apa perasaan korang? Adakah korang akan kata "aku suka competition! To other guys, bring it on!". Sedarlah dude. If u only have her one and only, while she has hundreds more the likes of u around her. She'll probably treat u as nothing. Even if u become her bf, maybe korang takkan tahan dengan rasa jealous dengan guy lain around her.
Kalau aku, awal-lagi batalkan je lah niat tu. Bukan sebab takut kalah. Tapi maybe sebab ego. Aku tak suka girl yang dah ramai orang minat. Seriously.



Girl tu ada complete dua ciri ni:
  • Taraf dia lebih tinggi dari korang
  • Dia tak minat korang.
Simple equation. Taraf tinggi - feeling = no chance. I met a lot of girl from higher class than me. Bukan sebab sekolah rendah aku dari  kelas Cerdik dia dari kelas Cemerlang. What i mean now is level point. Dalam arena pengoratan, seorang laki mesti tau pasal grade. Grade dikira dari banyak segi, muka, body, personality, confidence, and background. Sebelum mengorat seorang girl, make sure u know her hotness level. Ranged from 1-10. Tahap yang sesuai diusha adalah sama dengan level korang atau lebih & kurang 1 point. Kalau girl tu lebih 2 point is acceptable. Tapi tak digalakkan. More than that? Susah nak cakap, tapi confirm tak serasi. Aku tanpa segan silu mengatakan aku cuma 4. And ive never get anyone who is more than 5.

Contoh scenario camnie: korang just orang biasa, muka hensem tak sangat . Confident takde, tak pandai bergaya, and family pun tak kaya, duk kat kampung. Setakat motor EX5 kongsi 3 orang beradik je paling mewah. 
And girl tu awesomely gorgeous, free hair, dk KL, cakap nak separuh omputeh separuh melayu, ayah kerja pengarah company hartanah, belum kerja dah ada kereta sendiri, adik beradik ada iPad sorang satu. And dia sangaaat hot. And korang plak minat kat dia. My advise? Yes, go on. Go for her tapi dengan satu condition, Dun try so hard and give too much hope. Just approach sincerely dia as fren, and bila yakin dia suka dengan korang, baru boleh..urm boleh...boleh tu lah..
 Tapi bila dah try approach dia tak layan atau clearly nampak dia wat biasa je, just stop. 
Dun ask me why, coz u wont like my answer.



Mengorat girl nie macam memancing ikan. Bukan nak kata girl tu macam ikan, takk. Maybe bibir ikan agak sama cam bibir Ning Baizura, tapi bukan tu yang aku nak sampaikan. Kalau korang memancing guna batang buluh, umpan cacing takkan expect nak pancing ikan siakap. And kalau ada fishing rod jenama Seaman  saiz besar untuk memancing air dalam, takkan nak guna wat pancing ikan puyu kat sawah plak kan. Ukur baju dibadan sendiri. Kalau buat baju kerung suruh mak cik tukang jahit ukur kat badan Adibah Nor memang lah tak kena. 
And one more, bila memancing, and ikan tak makan umpan biarkan je. Jangan sebab geram, korang tangkap jugak guna jaring. Get what i mean? No? Nevermind, tak masuk exam pun.



Orite Chow..

best ke tak best? 

16 Responses so far.

  1. nice ar....huhu...

  2. useful tips... even for me *not only for guys*

  3. tips yg sgt2 berguna...lepas nie buatlah entry "Lelaki yg tak patut dijadikan Bf" mesti lagi best...:D

  4. hhahaha.. ok klaka + best gile! ;)

  5. errr..kalau laki lak??

  6. menarik... (^,^)

  7. anep, syara, dalilah gondol, & imah: thanks :]

    terbang & ked: errrr.....next tyme la kot...haha

  8. woooo :OOOO i am extremely fascinated by your entry. brilliant! serious apa kau cakap tu semua macam berotak and ada fakta. bukan sekadar entry lelaki yang perasan dia kenal perempuan and dia tahu perempuan tu. serious betul! and you know what, kebanyakan lelaki tak sedar atau sengaja taknak sedar pasal grade tu. semua nak tekel yang hot gila babas, tapi macam tk pernah tengok cermin. mana nak dapat kan? HAHA. *mulut aku jahat.

    kau matrik? aku pun matrik. okay sopan sikit, saya pun matrik gak dulu bang. HAHAH :D buat cepat button like! nak share!!!

    and btw, AKU TERASA. <-- perempuan yang tak patut ditackle. haha

  9. haha. dah yang tulis ni memang ada otak terpaksa tulis dengan cara orang berotak....
    oh yeke. matrik mana? course apa? batch apa? no phone apa...?
    (EL, behave sikit. bukan semua kau leh usha )

  10. best bca..

  11. haha nice entry even im late, tp serius tht fact is 100% ryte.
    xsgka bleh pk jauh cmni. heee ~

  12. best bce..

  13. mak aih..:D..ter..ter..

  14. haha..best..ok jgn lupa pasal grade lpas nih..ukur bju d bdn sndiri lah :p

  15. baru bace entry yg nih.nice.bole jadi dokter cinta kot.haha :D

  16. terbaik lah bro..tapi boleh x wat entri mcm mne nak pikat awek?

Post a Comment

anda pilih teh ais yang berbayar atau comment yang free?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...